Yamaichi ve Olympian buz patenlerini kişiselleştirmek için Roland METAZA MPX 'ı kullanıyor

Yamaichi Special Steel is based in Nagoya, home of many ice skaters Yamaichi Special Steel, birçok buz patencisine ev sahipliği yapan Nagoya'da bulunuyor.

Takaki Ishikawa (left) and Hidetaka Muguruma (right) from Yamaichi Special SteelYamaichi Special Steel'den Yamaichi Ishikawa (solda) ve Hidetaka Muguruma (sağda).

Olimpiyatları'nda yarışan, 2010-11 Japon ulusal şampiyonu olan ve 2011 Dünya Artistik Patinaj Şampiyonası gümüş madalya sahibi Takahiko Kozuka ile iş birliği yaptı.

Takahiko, Nagoya'da buz pateni ile ilgilenen bir ailede doğdu ve 2016'da profesyonel bir sporcu olarak emekli olduğundan beri, artistik paten ve diğer sporlara katılımı artırmak için çalışıyor. Hatta, yeni bıçaklara onun adı verildi, Kozuka Blades.

The completed blades' packaging is inspired by the steel blocks from which they are milledTamamlanan bıçakların ambalajları, kazınan çelik bloklardan ilham alıyor

Geleneksel bıçaklar, birkaç parçanın elle kaynaştırılmasıyla yapılır; bu da bıçaklar arasında küçük bireysel farklılıklara yol açan bir işlemdir. Halbuki Kozuka Blades, tek bir ünite olarak işlenmiştir - sadece 270 g ağırlığındaki bitmiş bir bıçak, 10 kg'dan daha ağır bir çelik bloktan kazınmıştır ve düşük bir ağırlıkla olağanüstü yüksek kalite ve güç sunar. Dahası Yamaichi, onları giyen sporcular için bıçakların rahatlığına ve güvenliğine odaklanmıştır.

A steel block weighing over 10kg (left) is milled to create the finished blade (right) weighing just 270gSadece 270 gr ağırlığındaki bitmiş bıçağı (sağ) oluşturmak için 10 kg (sol) ağırlığında bir çelik blok kazınır.

Yamaichi Special Steel'den Takaki Ishikawa, “Temel odağımız, her patencinin vücut tipi için uygun, rahat kullanımlı bıçaklar yapmaktı.” dedi. "İniş sırasındaki şoklara dayanabilmek için eğilmeye ve darbelere daha dayanıklı, aynı zamanda yüksek dayanımlı özelliklere sahip esnek özel bir çelik kullandık. Patencilerin bıçaklar dönerken veya diğer hareketler sırasında sık sık kendilerine zarar verdiklerini duyduk, bu yüzden onları patencilerin elleriyle güvenli bir şekilde tutabilecekleri şekilde işlenen kenarlarla tasarladık."

A highly precise CNC machine is used to manufacture the bladesBıçakları üretmek için oldukça hassas bir CNC makinesi kullanılır.

Takahiko Kozuka, 3D ayak ölçüsünün alınması için Yamaichi merkezini ziyaret etti ve bu veriler alüminyumdan kalıp kopyalarının yapılması için kullanıldı. Yamaichi Special Steel'den Hidetaka Muguruma, daha sonra bot ve bıçakların sayısız prototipinin üretildiğini, Takahiko ve diğer patenciler tarafından gerçek yarışmalarda giyildiğini söyledi. “[Takaki] Ishikawa ve ben de prototiplerimizi test etmek için paten pistlerini ziyaret ettik. Bu yüzden geliştirme kısmı gerçekten bir deneme yanılma süreciydi.” dedi.

The team tested many ice-skating prototypes on the iceEkip, buz üzerinde birçok buz pateni prototipini test etti.

Son unsur, Kozuka Blades ve Yamaichi Special Steel şirket logolarının ve ayrıca benzersiz bir seri numarasının kanatlara eklenmesiydi. Bu çalışma başlangıçta dış kaynaklardan sağlandı. Ancak 2016'dan beri metal yüzeylerde metin, resim ve diğer grafikleri çoğaltmak için inanılmaz bir cihaz olan Roland METAZA MPX  fotoğraf darbeli yazıcı kullanılıyor.

The sleek ice skate design is enhanced by the addition of logosLogoların eklenmesiyle şık buz pateni tasarımı geliştirildi.

The Roland METAZA impact printer can imprint a serial number on the base of each metal bladeRoland METAZA darbeli yazıcı, her metal bıçağın tabanına seri numarası basabilir.

Takaki Ishikawa, “Seri üretim hakkında düşünmeye başladığımızda Roland DG'nin fotoğraf darbeli yazıcısını keşfettik.” diyor. “Yazıcının çalışmasına tanık olduk ve o an, logoları işyerinde basmak için ideal olduğunu biliyorduk.” dedi.

The METAZA MPX-90 prints logos directly to the bladeMETAZA MPX-90, logoları doğrudan bıçağa basar.

"Bıçaklar paslanmaya eğilimlidir çünkü buzda kullanılırlar; bu nedenle paslanmaya neden olabilecek çizilmeleri ortadan kaldırmak istedik. Fotoğraf darbeli yazıcı ile devam etmeye karar verdiren bir faktör de metal yüzeyi etkileyen ve paslanmayı önleyen bir sistem kullanması.”

 

METAZA MPX-90'ın bir diğer önemli özelliği basit işlevselliğidir. Yamaichi Special Steel'de baskı işleminden sorumlu olan Ayano Sameshima konuyla ilgili, “Yazıcı harika; çünkü özel bir bilgi gerektirmeksizin kullanımı oldukça kolay.” dedi.

Ayano Sameshima says the METAZA MPX-90 'is easy to use without needing any special knowledge'Ayano Sameshima, METAZA MPX-90 'in herhangi bir özel bilgiye ihtiyaç duymadan kolayca kullanıldığını söyledi.

METAZA MPX-90 sayesinde her patencinin bıçaklarına ekstra özel bir eleman da eklenebilir. Takaki durumu şu şekilde açıklıyor: "Müşteriler, isterlerse kendi isimlerini istedikleri iç yüzeylere ekleyebilirler. Çünkü patenciler bıçaklarında kendi adlarına sahip olmanın verdiği özel hissi sevdiklerini söylüyorlar."

The METAZA MPX-90 can add the skater's name and other personalisationMETAZA MPX-90, patencinin adını ve diğer kişiselleştirmeleri ekleyebilir.

Kozuka Blades, Japonya Artistik Patinaj Şampiyonası'nda birçok rakip tarafından giyildi. Ancak yapılması gereken daha çok şey var: Yamaichi Special Steel farklı desen ve renklerde dekore edilmiş bıçak prototipleri üzerinde çalışıyor.

Takaki, “Şirketteki herkesin, bıçakların patenciler tarafından kullanıldığını gördüğünde kendisini iyi hissettiğini düşünüyorum.” diyor.

 

The METAZA MPX fotoğraf darbeli yazıcısı herkesin altın, çelik, gümüş, titanyum, pirinç ve alüminyumu kişiselleştirmek için kullanabileceği uygun maliyetli, kullanımı kolay bir metal kazıma makinesidir.

 

ÜCRETSİZ DEMO isteyin [MPX-95 DEMO TALEBİ SAYFASINA BAĞLAN] ve işletmeniz için ne gibi olumlu bir etkisi olabileceğini görün!