Tüm duyulara hitap eden baskı kalitesi: Giken TrueVIS VG2-540'ı neden seviyor?

Japon grafik şirketleri için heyecan verici bir zaman. Önümüzdeki yaz Tokyo’da gerçekleşecek 2020 Olimpiyat Oyunları tarafından takip edilecek 2019 Rugby Dünya Kupası hızla yaklaşıyor. Bu da turistlerin sayısındaki artışın yanı sıra etkinliklerle ilgili birçok çalışma anlamına geliyor. Tabela, tanıtımlar ve grafikler mutlaka en yüksek kalitede olmalı.

Shizuoka'daki Suruga-ku'da bulunan Giken Co, Ltd, basılı çıktıların sınırlarını zorlamanın harika bir temsilcisidir. 1982 yılında bir inşaat şirketinin tabela bölümü olarak kurulan Giken, 2006 yılında bağımsız oldu ve şimdi, geniş format inkjet yazıcılar da dahil olmak üzere bir medya ve ekipman tedarikçisi olmanın yanı sıra aynı zamanda bir baskı işletmesi. Şirket, Giken Başkanı Masahiko Matsumoto'nun açıkladığı gibi, yirmi yılı aşkın süredir Roland ekipmanlarını kullanıyor.


Masahiko Matsumoto is the President of Giken, established in 1982

Masahiko Matsumoto, 1982 yılında kurulan Giken’in Başkanı.


“Geniş format inkjet yazıcılar kullanıma hazır olur olmaz, onları pazarlamaya başladık.” diyor. “Roland DG, 1997’de su bazlı pigment mürekkep basabilen dünyanın ilk geniş format inkjet bas/kes cihazı olan CAMMJET CJ-70'i piyasaya sürdüğü zaman, tek bir yazıcının hem kesim hem de inkjet baskı yapabilmesinden o kadar etkilendik ki onu kullanmaya başlamaya karar verdik. O zamandan beri Roland yazıcıları kullanmaya devam ettik ve satıyoruz da."

Giken serisine son eklenenlerden biri, 2019 yılının başlarında piyasaya sürülmesinden bu yana EDP Ödülleri ve ISA İnovasyon Ödülleri'nde prestijli unvanlar alan geniş format bir eko-solvent bas/kes cihazı olan Roland TrueVIS VG2-540. Giken'in 30 metre uzunluğundaki, reklam panoları, tabelalar ve turistik bilgi panoları gibi basılı çıktıları kamusal alanlara kurulduğundan mükemmel kalitede olmaları gerekiyor. Bu nedenle Giken, TrueVIS VG2-540'a yatırım yaptı.


Print vibrant images using the orange ink capabilities of the Roland TrueVIS VG2 printer cutter

Roland TrueVIS VG2 bas/kes cihazının turuncu renkli mürekkep özelliklerini kullanarak canlı görüntüler basın


Masahiko Matsumoto şöyle açıklıyor: "Canlı görüntüler basmak, tabelalar için yeterince iyi değil. Gerekli renk ve görüntü kalitesi; tabelada sahne dekoru, yemek tabağı, hassas ekipman veya insanlar gibi neyin gösterildiğine bağlı olarak değişir."

“VG2-540'ın baskıları gören kişi üzerinde gerçek bir etki bırakan görüntü kalitesine sahip olduğunu gördüm. Mükemmel bir renk üretimine sahip ve şimdi çok daha geniş bir renk gamını kapsıyor.” diye ekliyor.


The Roland TrueVIS VG2's new orange ink adds incredible vibrancy to landscapes

Roland TrueVIS VG2'nin yeni turuncu mürekkebi, manzaralara inanılmaz bir canlılık katıyor


Masahiko, TrueVIS VG2'nin özellikle turuncu renkli mürekkebinin 'kesinlikle olumlu bir etki yarattığını' belirtti. “Günbatımının turuncuları, çimlerin yeşil tonları ve gökyüzünün mavi tonları canlı ve gerçekçi görünüyor.” diyor. “Şimdiye kadar inkjet yazıcılarla mavi gökyüzünü basmak her zaman az miktarda siyah mürekkep içeriyordu, ancak siyah yerine kullanılan VG2-540 turuncu mürekkep sayesinde canlı ve doğal görünen gökyüzü görüntüleri üretiliyor.”

Giken Başkanı, ek olarak, 'tüm duyulara hitap eden baskı kalitesinin reklamcılıkta çok önemli olduğunu' söylüyor. Diyor ki: “Tasarımcıların kendileri için VG2 serisinin sahip olduğu, görüntüdeki malzemelerin dokusunun ve hissinin dışarı çıkacakmış gibi göründüğü, gerçekten çarpıcı görüntü kalitesini tecrübe etmesi harika olur. Hem ipeğin narin ipliklerini hem de yoğun keten görünümünü yeniden yaratabilecek başka bir yazıcı düşünemiyorum.”

TrueVIS VG2-540; net, entegre kesim ve kıvrım işlevlerinin ilave faydasını sunar. Giken bu işe başladığında, ekipmanın maliyeti nedeniyle bir vinil kesim makinesi ile yapılmış ürünler sattı - 'vinil kesiciler çok pahalıydı', diyor Masahiko - ama şimdi bu beceri, verimli bir baskı makinesinin bir özelliği olarak mevcut.


Tourist information panels must be of high quality as people view them close-up

Turist bilgi panelleri, insanlar yakından baktığı için yüksek kalitede olmalıdır


Shizuoka çevresindeki birçok yerde gerçekleşen önemli spor etkinliklerine hazırlanırken Masahiko, Giken'in hazırlanmasını sağlıyor. Diyor ki: "Reklam tabelalarında bir talep artışı bekliyoruz ve Giken'in talepte herhangi bir ani büyümeye uyum sağlayabildiğinden ve yanıt verebildiğinden emin olmak istiyorum."


Ücretsiz bir VG2 bas/kes tanıtım gösterisi için yer ayırtın

Gelin ve size özel, herhangi bir yükümlülük gerektirmeyen bir tanıtım gösterisi ayarlayarak TrueVIS VG2'nin en iyi bas/kes çözümü için 2019 EPD Ödülü dahil olmak üzere neden birçok ödül kazandığını bugün görün.


Baskı işletmelerinin neden TrueVIS VG2'yi seçtiğini okuyun

Bu arada, motor sporları öncüsü Renault F1 Takımı'ndan tabela mükemmeliyetçisi Gielen Reclame'e kadar TrueVIS VG2'ye sahip olmayı büyük bir heyecanla beklemiş diğer işletmelerin hikayelerini okuyun.