Roland DG Tekstil Dekorasyon Teknolojisinin Güvenilirliği Tescillendi!

Roland DG’nin boya süblimasyon transfer teknolojisi, 1.ürün sınıfı kategorisinde OEKO-TEX® Standard 100 sertifikasyonunu almaya hak kazandı. Roland DG, Texart RT-640 süblimasyon yazıcısıyla birlikte sunduğu Texart mürekkebinin polyester kumaş üzerindeki inkjet baskı çözümü sayesinde bu ayrıcalıklı belgeye layık görüldü.

Tekstil malzemelerinin ve kimyasalların güvenliğini ham maddeden son ürüne kadar her aşamada denetleyen bağımsız bir sertifikasyon sistemi olan OEKO-TEX® Standard 100, insan ekolojisi gerekliliklerine göre dört sınıfa ayrılmıştır. Buna göre 1. Sınıf, tekstil baskılarının bebekler için güvenli olduğunu garanti eder ve alınması en zor olan sertifikasyondur. Müşterilerde artan bilinçlenme ile birlikte, OEKO-TEX® damgasına olan ilgi günümüzde hızla artmaktadır.

Roland DG Dijital Baskı Pazarı Geliştirme Bölümü Başkanı Yuko Maeda konuyu "Nissenken Kalite Değerlendirme Merkezi boya süblimasyonlu baskı teknolojimizi OEKO-TEX® Standard 100'ün 1. Ürün Sınıfı'na layık gördüğü için çok mutluyuz" şeklinde değerlendirerek şunları söyledi: "Texart mürekkebi ve RT-640'ı spor ve moda giyim, perde ve diğer iç dekorasyon ürünleri, ayrıca promosyon ürünleri ve kişiselleştirilmiş hediyeler gibi birçok tekstil dekorasyon uygulaması için geliştirdik. OEKO-TEX® sertifikasyonu yalnızca çevre dostu dijital baskılar sunma çabalarımızı onaylamakla kalmıyor, aynı zamanda müşterilerimizin son kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmesi için onlara önemli bir karar verme aracı da sunuyor."

Roland DG; Texart mürekkep ve RT-640'ı Ekim 2014'te tanıtmıştı. Maeda, RT-640'ın süblimasyon aktarma baskılarını optimize ederken işletim maliyetlerini azaltan ileri teknolojileri barındırdığını söylüyor ve ekliyor: "RT-640'ın en önemli yeniliklerinden biri, hem dört (CMYK), hem de sekiz renk (CMYK + Light Cyan, Light Magenta, Orange ve Violet) konfigürasyonlarında sunulan yeni mürekkebimiz. Eskiden süblimasyon kumaşlara basılan renkler mat siyahlarda, eksik grilerde ve bulanık ayrıntılarda solgun görünebiliyordu. RT-640'ın değişken damla teknolojisi ve Texart mürekkep; parlak, canlı renkler ve zengin kadifemsi siyahların yanı sıra hassas tonlar ve ince detaylar sağlıyor."